Wat mij op de blogs opvalt zijn dat de bloggers allemaal schrijven die hun geldzaken
alweer goed op orde hebben en sparen.
Wat mij nu leuk zou lijken dat mensen durven te schrijven die nog schulden hebben en
aan het einde van de maand geld te kort komen en met bedragen zitten te schuiven.
ik denk dat mooi is om ook je verhaal te doen want die bloggers zijn er toch ook.

Reacties

Anoniem zei…
Ja ik kan me goed voorstellen dat dat prettig zou zijn. Toch over lotgenoten lezen. Helaas kan ik je gelukkig niet helpen hiermee. In de tijd dat ik nog een schuld had las ik graag op hofforum schulden en schuldenvrij.info
Anoniem zei…
Ik kan je helaas ook niet helpen. Ik heb geen hypotheek die ik moet aflossen, want ik huur met mijn inkomen. Ik heb ook geen schulden. De enige keer dat ik een schuld had was toen ik net achttien was, zwanger en een flatje kreeg. Daar moest vanwege de komst van de baby wel een wasmachine in die het goed deed. Ik vond die schuld vreselijk en heb zo snel ik kon afbetaald.Na zeven jaar pas vloerbedekking gelegd in de slaapkamers, tot die tijd hadden we een kleedje bij het bed en pantoffels.
Anoniem zei…
Waarom zou je dat willen? Daar worden jouw schulden echt niet kleiner van. Je kunt beter blogs over bezuinigen, sparen, goedkoop boodschappen doen etc. lezen. Als je daar voor open zou staan kun je er veel van leren, evenals van de adviezen die je krijgt van jouw lezers maar waar je niet veel met doet.
Nu is gedeelde smart wel halve smart dus dat zal in jouw situatie wel meespelen, vermoed ik!
Succes, Janne
Ilse zei…
Ik kan me voorstellen dat je het prettig vindt om te lezen over mensen die in dezelfde sutuatie zitten als jij.
En Janne, dat hier adviezen worden gegeven, wil toch niet zeggen dat die verplicht opgevolgd moeten worden? Ieder doet het op zijn eigen manier en als het niet goed gaat, zit Bloemplukster met de ellende, niet wij.
Zuinigeman.nl zei…
Ik heb nog steeds een studie schuld. En sinds 1,5 jaar kom ik geen geld meer te kort, vooral door inspiratie van bloggers die hypotheekvrij zijn en bespaar blogs.
Anoniem zei…
Ik heb geen blog, maar heb wel met schulden te maken gehad. Je ziet eigenlijk overal hetzelfde patroon
1. Je geeft meer uit dan erin komt. Je hebt het niet krap, want je financiert alles door nieuwe leningen of geld op te nemen van bestaande leningen.
2. Je krijgt het krap want je hebt zoveel geleend dat je de termijnen bijna niet meer betaald krijgt en je kunt ook niks meer opnemen.
3. Je beseft dat het roer om moet. Dat besef is belangrijk. Je gaat heel krap leven op laag budget en er gaat een zo hoog mogelijk bedrag elke maand naar de schulden. Als je dit goed aanpakt dan duurt deze periode korter, dan als je blijft vinden dat je iets 'hard nodig' blijft hebben. Er zijn veel blogschrijvers die net als zuinige man met schulden te maken hebben gehad, maar als je geleerd heb zuinig te leven en af te lossen; dan ervaar je het minder als krapte. zie ook de reacties 1 en 2.
Bij mij duurde deze periode van een laag budget vrij kort. Veel afgelost in korte tijd. Soms duurt dat bij mensen heel lang omdat ze allerlei dingen ZOOO ERG NODIG vinden. Ik niet. Ik kocht gewoon geen dingen die ik niet kon betalen. Geen tandarts, geen nieuwe hoofdkussens, bijvoorbeeld. Dan maar een kussen van de bank of opvullen met oude lappen.Snap je? Geen kleding. (Oude- maar goed )autootje uit de belasting geschorst en een jaar in iemands schuur gezet. Wasmachine die kapot ging niet gelijk vervangen. Een week of 10 later was er overigens 1 gratis op te halen via facebook. Er zijn weken geweest dat er alleen zelfgebakken brood van een zak meel van 39 cent in huis was. Beleg suiker. Warme maaltijd rijst met winterwortel/ ui of andere goedkope groente. Drinken was slappe thee of water, geen koffie. Dertig euro per week voor alles met 4 kinderen. Soms was er maar 10 of 20 euro als er iets onverwachts was. Ontbijt havermout met water. Nooit warmer stoken dan 15 graden. Het kan. Niet zeuren, ik had mezelf in de problemen gebracht en nu ik elke maand de schuld zag dalen... dat gaf mij de moed om vol te houden. De schulden zijn weg. De auto staat weer voor de deur. Maar lenen.... nooit meer. En we voelen ons toch rijk!
Ik hoop dat je straks ook je schulden de baas bent.
Vreemd is dat he. Er wordt zo,n onderscheid gemaakt tussen zuinig moeten leven en er bewust voor kunnen kiezen. Waarbij er meestal van uitgegaan wordt dat bij echt moeten iemand goed fout bezig is (geweest) Raar is dat :-)

Populaire posts