vrijdag 19 mei 2017

Verwijderd

Zoals jullie zien heb ik alles weer verwijderd
Als ik in paniek ben doe ik dat.
De mensen die al vaker bij mij blog keken weten dat ik dat al eerder heb gedaan.
Op de ene of andere manier denk ik dan dat het weg is
Maar het is niet weg helaas.
Dus nu maar weer verder gaan?
JA want stoppen is geen optie voor mij.

23 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Bloemplukster, je kunt wel alles verwijderen, maar je kunt je financiën niet verwijderen... doorgaan is een goede beslissing, er zijn veel mensen die het beste met je voor hebben. Maar doe er nu eens echt iets mee en zet die man van je voor het blok.... ik heb het ook alleen moeten doen, maar ik ben er sterker uitgekomen. Mijn man leefde voor zijn werk en ging door ook toen het eigenlijk niet ging. Ik heb hulp gevraagd en gekregen. Mijn man is inmiddels overleden door dementie.
Saar

Anoniem zei

Jammer dat je alles weer verwijderd hebt Bloemplukster!
Dat is zo zonde van alle reacties ook die iedereen gaf.

En Saar schrijft het al: de financiën worden er niet anders van als je hier alles verwijderd.
Zorg dat je echt actie onderneemt want anders loopt het verkeerd af allemaal.

Succes
Tienduizend

Anoniem zei

Zolang je elke keer verwijderd betekent dat dat je de kop in het zand steekt.Je wilt dan de eerlijke confrontatie met de werkelijkheid niet aan.
Ik begreep die 3e (cynische) optie wel van recht op schuldsanering afstevenen. Je kon uit schrikreactie 2 dingen doen. De werkelijkheid tot je door te laten dringen of weer verwijderen. Ook niet echt respectvol naar de reageerders, dat verwijderen.
Ga nu één van de eerste 2 opties doen. Je ziet dat een blog niet helpt. Dat is alleen lekker elkaar bezig houden. Er verandert niks. Niet liezen voor optie 1 of 2 betekent automatisch optie 3; daar hoef je niks voor te doen hoor.
Achterstallige rekeningen? Je had toch je lijstje met vaste laste gedeeld? Daarnaast bleef meer dan voldoende over om af te lossen en leefgeld van 400 per 4 weken. Dus.

Anoniem zei

Je bent duidelijk bezig het ene gat met het andere te vullen. Dat kan niet anders dan fout lopen. Jullie hebben een goed inkomen om de 4 weken. Het is echt overbesteding als je je schuld niet op weet te lossen.

Anoniem zei

Beste bloemplukster,

Ik lees al een tijdje mee op je blog. Ik denk dat je alles geeft wat je in je hebt en ontzettend je best doet. Je weet zelf ook best dat je man het je moeilijk maakt maar hebt waarschijnlijk de energie niet meer om het overzicht te bewaren en de confrontatie met je man aan te gaan. Heb je er wel eens over nagedacht om contact te leggen met een maatschappelijk werkster? Die kan jou zowel op financieel vlak als persoonlijk vlak ondersteunen. Geef de moed niet op lieve dame!

groeten Sabine

San zei

Jammer dat je niet bij mij in de buurt woont want dan kwam ik je helpen als je daar voor open staat.
Verder weet ik niet zo goed wat ik nog aan eerdere reacties kan toevoegen.
Ik weet dat het moeilijk is, ik zie dat je zoals de meeste mensen meestal in dezelfde valkuilen stapt, ik zie dat je het op wil lossen en je stinkende best doet maar dat het toch niet lukt.
Dat je het alleen moet doen maakt het super zwaar en bijna onmogelijk.
Hulp zoeken is in mijn ogen een goed advies en geen teken van zwakte.

Gewoon Vlijtig zei

Ik snap niet dat je diverse zaken niet goed aanpakt. Financieel moet je het gemakkelijk kunnen. Waar ligt dan het probleem?

Superkanjers zei

De natuurlijke reactie van mensen op een confrontatie is freeze (niets doen) fight of flight. Ik ben gezegend met fight is vechten. Dit lijkt op flight is vluchten.

Lot zei

Positief is dat ze zelf weet dat verwijderen niets oplost en hel positief dat je er ook nog over blogt.
Je wilt echt doorzetten!!!!!! Allen heb je nog steeds niet de juiste weg gevonden. Er zijn er een paar die je bent kunnen en willen helpen, in welke regio woon je? Misschien is het makkelijker voor jullie als er niet een echte hulpverlener hoedt ingeschakeld te worden maar een van ons die prima zou kunnen helpen.

Anoniem zei

Het geeft mij, eerlijk gezegd, een nare smaak in de mond. Inderdaad wat Superkanjers zegt.
Maar denk je er wel aan bloemplukster dat de mensen gaan stoppen met je goede raad te geven?
Een uitdrukking zegt: Trekken aan een dood paard. D.w.z. alles heeft geen zin.
En hulp zoeken zullen jullie vast niet doen want dan moet je de hulpverlener in de ogen kijken. Nu is alle raad via je blog zo lekker vrijblijvend.
En zeg niet waar praat je over want ik heb in het verleden ook een dubbel zo grote schuld moeten wegwerken, niet van mijzelf daarvoor ben ik te precies in mijn financiën. Maar in 5 jaar was de klus geklaard.
Daarom nu een anonieme reactie en als alles fake is zou ik niet raar opkijken. Nee ik geef je geen raad meer. tg

Anoniem zei

Mijn reactie is dezelfde als die van Lot:Ik zou je dolgraag willen helpen. Zie best veel mogelijkheden maar helaas lukt het jezelf niet om echt structureel zaken te veranderen. Is het mogelijk voor jou om aan te geven in welk deel van Nederland je woont?
Is het bij mij in de buurt dan wil ik je wel helpen, en anders vast iemand anders.
Ik lees veel compassie van degenen die reageren, heb zelf niet eerder gereageerd maar wel alles gelezen, ook je vorige blog.
Want er moet duidelijk iets veranderen met zo'n hoge schuld.

Groet, Rianne

Anoniem zei

Ik verbaas me over het geduld van sommige reageerders op jouw blog en de moeite die ze (willen) nemen om jou te helpen!
Volgens mij wil je helemaal niet door buitenstaanders geholpen worden en je kunt het zelf niet. Gewoon wachten tot het schip strandt en dan hard om hulp roepen..... Sterkte, Janne

Anoniem zei

Ik heb in de daklozen opvang gewerkt. Daar komen echt niet alleen verslaafden. Ook gezinnen die zich in de schulden hebben gewerkt en bezweken. Bloemplukster dan ben je alles kwijt en heb je helemaal geen geld meer vrij te besteden.. Op straat slapen is al helemaal geen pretje. Maar je moest eens weten hoeveel mensen er op straat slapen. Trek je hoofd eens uit het zand!!!!!!!!!

Ivy zei

Weet je man überhaupt wel van jullie schulden? Of heb jij ze in je eentje gemaakt, is hij niet in jullie financiën geïnteresseerd en durf jij hem er niet over te vertellen?

Petra zei

Dat heb ik me ook weleens afgevraagd. Man denkt dat er niks aan de hand is en gaat lekker door zoals altijd en mevrouw heeft zoveel schulden gemaakt dat ze er niet meer gaat uitkomen...

Anoniem zei

Zou ook kunnen Petra en Ivy of gokschulden of zoiets, ergens stinkt het! En als de kans bestaat dat manlief het blog leest gauw alles verwijderen. tg

Anoniem zei

Ik denk dat je het goed hebt.

Anoniem zei

Beste Bloemplukster

Jammer dat het zo gelopen is. Ik kan echt niks meer voor je doen.

Wat er ook aan de hand is... er is altijd een toekomst. Geef openheid over de hele waarheid. Op verschillende fora kunnen ze je ook goed anoniem steunen. Bij schulden door wat voor oorzaak dan ook.
Bijvoorbeeld: http://www.schulden-vrij.info

Groetjes Mieke

Anoniem zei

Anoniem hulp krijgen is denk ik niet de juiste manier voor Bloemplukster. Dat is te vrijblijvend. En of de schulden nu wel of niet met medeweten van man zijn gemaakt.... er moet iets gebeuren en dat moet Bloemplukster nu zelf doen. Heel moeilijk voor haar, maar een andere keuze is er niet. Ik vraag me af of hun kinderen hier van weten... kunnen die niet helpen? Geef bv je bankpasje aan de kinderen en zorg dat je alleen contant geld voor een week in huis hebt. Is dat een idee?
Saar

Anoniem zei

Ik denk dat Bloemplukster een neurose heeft om aandacht te krijgen , omdat ze die ergens anders niet krijgt. Klinkt vrij zwaar , maar een volwassen iemand blijft niet hangen in dit patroon van niet rond kunnen komen. Er zijn zoveel mogelijkheden om hulp te kunnen krijgen Heel veel mensen hebben haar tools aangereikt.
Mensen die na haar toe willen

Er zit geen ontwikkeling in haar gedrag al een paar jaar niet.
Bloemplukster zou ook onder de knoet van man kunnen zitten en uit angst geen stappen durven te zetten . Ergens klopt er iets niet.
Ik heb nog nooit iets positiefs gelezen over steun van haar man.
Te triest voor woorden , Astrid

Ilse zei

Ik zit hier werkelijk met mijn mond open van verbazing sommige reacties te lezen en die van Astrid slaat werkelijk alles. Waar haal je het lef vandaan?

Sjongejonge zeg, wat weten jullie het allemaal goed en wat reageren jullie boos als niet alle tips worden opgevolgd. Deze mevrouw zit in een vicueuze cirkel en krijgt geen enkele steun van haar man. Als het allemaal zo makkelijk was, dan had er toch niemand financiële problemen. Wij letten ook op wat we uitgeven, maar houden ook geen duizenden euro's over om de hypotheek af te lossen.

Je bent niet verplicht om hier te lezen hoor.

Op naar een koophuis zei

Like 😉

ConsuminderMania zei

Helemaal eens met Ilse, waar halen jullie het lef vandaan om te speculeren over neuroses, gokschulden, aandachttekort en ga zo maar door, en deze mevrouw keer op keer in de grond te trappen... Als jullie denken dat dit blog fake is of het je niet aanstaat, lees hier dan niet.